ART PER LA VIDA | Serigrafia solidària Projecte Home Balears

ART PER LA VIDA 1| Serigrafia solidaria Projecte Home Balears

Col·lecció de serigrafies de 20,5 x 11

El talent dels artistes de les Illes Balears s’uneix en aquesta mostra per donar el seu suport a totes les persones que han decidit deixar les drogues i iniciar una nova vida en llibertat.

PUB_4 PUB_3

ART PER A LA VIDA. ANTECEDENTS

En el mes d’agost de 2007, el dia de la festa d’Aniversari de projecte Home Balears es presentà aquesta iniciativa que es faria realitat a principis de l’any 2008 i dins el marc de la celebració dels 20 anys de Projecte Home Balears. Eren els inicis de Art per a la Vida, un projecte innovador impulsat pel Govern dels Illes Balears, i en què van participar 59 artistes reconeguts de les Illes Balears. Tots ells van atorgar al projecte, de manera altruista, dos valors: l’artístic i el solidari.

Els artistes, amb la donació de la seva obra a benefici de Projecte Home Balears col·laboraren no només a ajudar a la nostra entitat a escometre nous projectes i atendre millor a aquelles persones que més ho necessitaven, sinó que també contribuïren a difondre una mostra de l’art que es va produís aquell any a Balears.

Per Projecte Home Balears, el fet que tants artistes establerts a les nostres illes s’hagin unit per participar solidàriament en aquesta iniciativa, fa de la seva obra el símbol que la solidaritat és possible; i que tothom pot oferir, de diverses maneres, la seva ajuda a les persones que pateixen aquest problema.

Projecte Home Balears ha volgut establir un símil entre la creació d’una nova obra d’art i la creació d’una nova vida. Així com l’artista ha de fer front al full en blanc per passar a dissenyar la seva nova obra, de la mateixa manera la persona que vol començar una nova vida lliure de drogues, ha de començar de zero per poder dibuixar el seu nou futur.

La col·lecció sencera es va oferir a tots els Ajuntaments de Balears per a que poguessin exhibir-la en els seus centres culturals. Art per a la Vida es va exposar en diverses exposicions a diferents indrets de les nostres illes, amb gran èxit d’assistència: Palma, Eivissa, Algaida, Colònia de Sant Jordi, Sta. Maria, Esporles, Lloret de Vista Alegre, Cala Millor, Manacor, etc. Museu de Menorca, el dia 1 de març a Eivissa al centre de Vara de rei i el dia 28 de febrer a Formentera a l’ajuntament vell.

Les obres han estat exposades a dia d’avui en els següents llocs: Palma (Espai Ramon Llull), Maó (Museu de Menorca), Eivissa (Centre Cultural Vara de Rei), Formentera (Ajuntament Vell), Algaida, Ses Salines, Sta. Maria, Esporles, Lloret de Vistalegre, Sant Llorenç d’es Cardassar (Auditori Sa Màniga), Manacor (Ca n’Abellanet), La «Nit de l’Art», Baleart, el Corte Inglés, l’Edifici de Sa Riera i un audiovisual que es va projectar per espai d’un mes a la seu central de Sa Nostra. A dia d’avui tenim també una exposició permanent a la Capella de l’Edifici de Projecte Home Balears situat al Carrer Oblates.

Moltes gracies

Jesús Mullor Román

President executiu del

Projecte Home Balears

CMYK básico

ART PER LA VIDA 2 | Serigrafia solidaria Projecte Home Balears

Les exposicions realitzades fins el moment:

 

–          10/10/2017 La Misericòrdia (Palma)

–          25/11/2017 Casal Pere Capellà (Algaida)

–          25/01/2018 Rialto Living (Palma)

–          16/02/2018 Casal Cap Vermell (Capdepera/Cala Ratjada)

–          28/02/2018 Convent Sant Bonaventura (Llucmajor)

–          06/04/2018 Auditori d’Alcúdia (Alcúdia)

–          29/04/2018 Museo Man. Camelle (Camariñas/Galícia)

Lazos de solidaridad entre Camelle y las Baleares

Una delegación llegada de las islas, con la que Camariñas ha mantenido siempre una estrecha relación tras el Prestige, participó ayer en la inauguración de dos exposiciones de arte en el Museo do Alemán

LA VOZ DE GALICIA

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/carballo/camarinas/2018/04/30/lazos-solidaridad-camelle-baleares/0003_201804C30C8993.htm

 

–          19/06/2018 Sala Sa Nostra (Eivissa)

–          13/07/2018 Convent Sant Domingo (Inca)

–          04/08/2018 Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)