Obra | Soliloqui urbà

SOBRE SOLILOQUI URBÀ

“Soliloqui Urbà” és una obra de destrucció, això sí, coberta d’un mantell de bellesa. Record pintar aquesta sèrie amb molta energia, amb molt rigor formal, mesurant els moviments i ritmes del quadre, buscant una vegada i una altra l’atmosfera d’una subtil boira platejada iridescent sensible a la llum, una obra on conviuen les transparències i les lluentors de la llum amb els múltiples matisos de les ombres. Em serveixo de la incidència de la llum sobre l’acrílic platejat iridescent per incidir en la idea de la formació-construcció instrumental d’un lloc en contínua deconstrucció.

“Soliloqui Urbà” és una obra destructiva, o de destrucció, és una pretesa activitat artística de destrucció explicita. És una obra de representació de la destrucció–encara que ja he dit que el meu no és un art de la representació immediata -. Forma part d’una estratègia de confrontació i insisteix a tots sobre la seva pròpia fragilitat, parla de fracassos, és un instrument de protesta i d’ira…, i redueix a cendres la ciutat, la polis contemporània.

Simbòlicament destrueix edificis, simbòlicament destrueix ciutats completes, simbòlicament destrueix estructures rígides i murs alts. ————————————————————————————————-

in progress / en procés expansiu
Paco Espinosa

soliloqui urbàSOBRE SOLILOQUI URBÀ

“Soliloqui Urbà” es una obra de destrucción, eso sí, égida de un manto de belleza. Recuerdo pintar esta serie con mucha energía, con mucho rigor formal, midiendo los movimientos y ritmos del cuadro, buscando una y otra vez una atmósfera envolvente de una sutil niebla plateada iridiscente sensible a la luz, una obra donde conviven las transparencias y los brillos de la luz con los múltiples matices de las sombras. Me sirvo de la incidencia de la luz sobre el acrílico plateado iridiscente para incidir en la idea de la formación-construcción instrumental de un lugar en continua deconstrucción.

“Soliloqui Urbà” es una obra destructiva, o de destrucción, es una pretendida actividad artística de destrucción explicita. Es una obra de representación de la destrucción–aunque ya he dicho que el mío no es un arte de la representación inmediata-. Forma parte de una estrategia de confrontación e insiste a todos sobre su propia fragilidad, habla de fracasos, es un instrumento de protesta y de ira…, y reduce a cenizas la ciudad, la urbe, la polis contemporánea.

Simbólicamente destruye edificios, simbólicamente destruye ciudades completas, simbólicamente destruye estructuras rígidas y muros altos.
————————————————————————————————————————–/…

in progress / en proceso expansivo
Paco Espinosa

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s