Museu d’Art Contemporani Can Planes – Sa Pobla | Exposició individual Paco Espinosa

Museu d’Art Contemporani Can Planes – Sa Pobla | Exposició individual Paco Espinosa

IMG_0929IMG_0928IMG_0926IMG_0925d6066ac4-969a-4bde-8e58-8fa4e60574cb

PACO ESPINOSA EXPOSA AL MUSEU DE CAN PLANES I DONA 7 OBRES A SA POBLA

http://www.sapobla.cat/index.php/component/k2/item/589-paco-espinosa-exposa-al-museu-de-can-planes

Demà divendres 18 de maig a les 20 hores, coincidint amb el Dia Mundial dels Museus, a Can Planes tindrà lloc la inauguració de les obres de l’artista Paco Espinosa. L’exposició romandrà oberta fins dia 29 de juny. Les obres exposades formen part de dues sèries de l’artista, «Partides Simultànies» i «Crist de Plàstic». Són obres de gran format.

Coincidint amb l’exposició, Espinosa farà una donació de 7 obres al Museu de Can Planes, les quals formaran part del fons d’obres del Museu. Aquesta donació és voluntat de l’artista. «Tenc confiança plena amb aquest museu, m’agrada la regeneració del projecte de Can Planes, obert a tot tipus de públic i vull contribuir amb el museu i amb sa Pobla donant part de la meva obra», ha manifestat Espinosa.

El regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs, ha agraït a Espinosa aquest fet tan lloable i li ha ofert una col·laboració més estreta. Els dos han acordat treballar en temes de mediació artística i realització de tallers oberts al públic.

Paco Espinosa va néixer a Palma l’any 1969. És Llicenciat en Econòmiques. Ha residit a Siena-Itàlia i Londres-Regne Unit, actualment viu i treballa a Mallorca. Ha exposat la seva obra en les fires d’art internacionals ARCO, ART COLOGNE, ART COLOGNE-PALMA, MIAMI

ART FAIR, ARTISSIMA i SHANGAI ART FAIR, entre d’altres.

Ha realitzat exposicions de la seva obra, individuals o col·lectives, en galeries d’art com la galeria Altair, la galeria Magda Belloti de Madrid, la galeria Xavier Fiol, la galeria Ferran Cano, la galeria Quasars, Edicions 6a Obra Gràfica, la Lucas Carrieri Art Gallery de Berlín, la galeria Lazzaro by Corsi de Milà o la galeria Latin Collection de Miami, entre d’altres.

Ha realitzat exposicions de la seva obra, individuals o col·lectives, en diferents espais institucionals públics i privats com el Casal Balaguer, l’Espai Ramon Llull, Can Gelabert Cas Metge Rei, s’Escorxador de Vilafranca, al Casal de Joves Central de Palma, Sa Quartera, la Torre dels Enagistes, la Torre de ses Puntes, el Museu de Menorca, el Museu de sa Pobla, el CCA Andratx, l’Espai Mallorca de Barcelona, la Fundació Telefónica de Madrid, Fundació Caixa Granada, Centre Cultural Cajastur Palau Revillagigedo de Gijón, Ingolstadt i Haus 10 d’Alemanya i l’Institut Cervantes a Moscou, entre d’altres.

Ha participat com a co-productor o com a col·laborador d’accions artístiques col·lectives a l’espai públic i en espais independents i / o autogestionats com l’Espai Sant Marc, el Mirador, l’Espai Pococomun, l’Aula de Gramàtica del Santuari de Cura, el Centre de recursos de Creació Contemporània (CRCC) de Palma_CAC Ses Voltes, el Museu de la Joguina, Hangar de Barcelona, Furtherfield gallery de Londres…

Ha rebut la Beca Pilar Juncosa de Formació, Experimentació i Creació als Tallers d’obra gràfica de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, i altres premis com el 1r Premi del Certamen de Pintura Sant Marçal, el 1r Premi del certamen de Pintura Son Carrió, el 2n Premi del certamen Internacional de Pintura Vila de Binissalem, Menció d’Honor del certamen de Pintura Vila de Capdepera, Menció Especial del Premi de Pintura Art Jove del Govern Balear o Accèssit del Premi de Dibuix Josep Costa Ferrer «Picarol» del Cercle de Belles Arts de Palma, entre altres.