Soliloqui urbà | Reflexions de l’artista

SOBRE SOLILOQUI URBÀ

“Soliloqui urbà” és una reflexió crítica contra les polítiques de guerra i els seus resultats devastadors en les persones i els territoris.

En “Soliloqui urbà”  l’estètica de la destrucció es presenta coberta d’un mantell de bellesa platejada. A nivell formal es tracta d’equilibrar energia i rigor, mesurant els moviments i ritmes del quadre, buscant una vegada i una altra l’atmosfera d’una subtil boira platejada d’acrílic iridescent sensible a la llum natural que multiplica els recorreguts per l’obra.

Les transparències, els centelleigs de la llum i els múltiples matisos de les ombres funcionen com a estratègia de confrontació entre la fragilitat i la devastació. “Soliloqui urbà” és un instrument de protesta, d’ira… de veure reduïda a cendres la ciutat, les urbs, la polis contemporània. Simbòlicament destrueix edificis, simbòlicament destrueix ciutats completes, simbòlicament subverteix la submissió a l’oligarquia de control i els seus efectes contraris a la construcció del territori del comú.

————————————————————————————————-

in progress / en procés
Paco Espinosa

>>>>>>>>>>>>>

SU_REFLEXIO_WEB

SOBRE SOLILOQUIO URBANO

“Soliloquio urbano” es una reflexión crítica contra las políticas de guerra y sus resultados devastadores en las personas y los territorios.

En “Soliloqui urbano” la estética de la destrucción se presenta cubierta de un manto de belleza platejada. A nivel formal se trata de equilibrar energía y rigor, midiendo los movimientos y ritmos del cuadro, buscando una y otra vez la atmósfera de una sutil niebla platejada de acrílico iridiscente sensible a la luz natural que multiplica los recorridos por la obra.

Las transparencias, los destellos de la luz y los múltiples matices de las sombras funcionan como estrategia de confrontación entre la fragilidad y la devastación. “Soliloquio urbano” es un instrumento de protesta, de ira… de ver reducida a cenizas la ciudad, las urbes, la polis contemporánea. Simbólicamente destruye edificios, simbólicamente destruye ciudades completas, simbólicamente subvierte la sumisión a la oligarquía de control y sus efectos contrarios a la construcción del territorio de lo común.

————————————————————————————————————————–/…

in progress / en proceso
Paco Espinosa